ELEKTRISCH VAREN

Als specialist in elektrisch en hybride varen in de particuliere markt en professionele verhuurbranche adviseren wij u graag bij de aankoop van een elektromotor. Botenservice Tatje is select installateur van Bellmarine elektrosystemen. Met ruim 3000 varende systemen is Bellmarine een begrip in de markt.

SYSTEEM

Bellmarine elektrische vaarsystemen worden volledig in Nederland ontwikkeld en geproduceerd. Door gebruik van de beste materialen en oog voor detail, levert Bellmarine systemen die volledig op elkaar zijn afgestemd. Als select installateur kunnen wij snelle service verlenen bij het leveren en monteren van Bellmarine elektrosystemen.

Accupakket

De keuze van een accupakket in combinatie met de juiste lader is bepalend voor een goed werkend elektrosysteem. Tractiebatterijen en Lithium-ion hebben hierbij onze voorkeur. Afhankelijk van het KW van de motor en de keuze van de batterijen en lader kan een vaartijd tussen 3 en 8 uur behaald worden. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze.

Onze ervaring is uniek te noemen
specialist in elektrisch varen

Elektrisch varen bestaat inmiddels al jaren. Botenservice Tatje heeft de ontwikkeling van deze aandrijving op de voet gevolgd. Het onderhoud aan een verhuurvloot van ruim 45 elektroboten en tientallen hybridesystemen reeds gemonteerd, maakt onze kennis en ervaring uniek in de branche.

Elektrisch varen is in opkomst 
Al jaren is elektrisch varen een volwaardig alternatief voor verbrandingsmotoren. Dankzij de voordelen van elektrisch varen wint deze manier van aandrijven zeer snel populariteit. Niet voor niets ontstaan er steeds meer “groene” zones waar u alleen nog maar elektrisch varen mag. Zowel in natuurgebieden als in de grote steden wordt het varen met een verbrandingsmotor steeds meer aan banden gelegd. Om toch met uw huidige boot te kunnen blijven varen in deze gebieden, kan een hybride systeem de oplossing zijn. U heeft dan de voordelen van beide werelden en kan hiermee uw vaargebied enorm vergroten. Wij kijken graag met u mee of uw boot geschikt is voor het plaatsen van een hybride systeem.

voordelen elektrisch varen

  • geluidloos

  • schoon

  • geen diesellucht

  • eenvoudige bediening

  • onderhoudsvriendelijk

  • duurzaam